Organische extra vierge olie

Extra vierge olijfolie van superieure kwaliteit Terre Mariotti. Rechtstreeks verkregen uit olijven en uitsluitend door mechanische middelen.

Olijfolie
Gegevensblad
Cultivar (olijfvariëteit) Uitgevoerde Behandelingen
Typische blend van regionale variëteiten met Moraiolo, Leccino, Frantoio Natuurlijke bemesting volgens de biologische regelgeving
Productiegebied Oogstperiode
Fecciaine in Compignano, Montelagello (provincie Perugia, regio Umbrië). Gemiddelde hoogte: ca. 380 meter boven zeeniveau Van 15 oktober tot 15 november
Aard van de bodem Oogstsysteem
Voornamelijk klei, soms met grind Handmatig geplukt
Gemiddelde leeftijd van de olijfbomen Extractiemethode
Eeuwenoud De olijven worden binnen 6 uur na de oogst verwerkt in de bedrijfsmolen met een continu proces (2 fasen), uitgerust met een mesmolen, vacuümkneding met verticale mixers. Katoenfiltratie bij de uitgang van de decanter
Aantal planten Opslag
Ongeveer 2.500 Speciale roestvrijstalen containers in een stikstofverzadigde omgeving, bij een gecontroleerde temperatuur van 18 °C
Planttype Productie-installatie
Traditioneel Bedrijfseigen, gelegen in Fecciaine in Compignano
Snoei Jaarlijkse productie
Jaarlijks 5.000 liter
Organoleptische analyse
Uiterlijk Aroma (olfactorische analyse)
Helder Aangenaam fruitig met uitgesproken tonen van vers gemaaid gras en artisjok
Dichtheid Smaak (sensorische analyse)
Gemiddelde vloeibaarheid Aangenaam en persistent in de mond, bitter en pittig zijn aanwezig en goed in balans, met typische tonen van vers gras en artisjok
Kleur
Groen met gouden reflecties
Fruitcategorie
Middelmatig
Chemische analyse
Zuurgraad Polyfenolen
0,23 826
Aantal peroxiden
4,7
Bewaring

Bewaar op een koele, droge plaats bij een temperatuur tussen 10 en 20°C. Niet blootstellen aan directe of diffuse lichtbronnen en de container na elk gebruik hermetisch afsluiten.

Voedselcombinaties

De bijzondere kracht van deze uitstekende Umbrische extra vierge olijfolie wordt gewaardeerd rauw op soepen, salades en gebraden gerechten.