
Organische extra vierge olie
Extra vierge olijfolie van superieure kwaliteit Terre Mariotti. Rechtstreeks verkregen uit olijven en uitsluitend door mechanische middelen.
Olijfolie
Gegevensblad
| Cultivar (olijfvariëteit) | Uitgevoerde Behandelingen |
|---|---|
| Typische blend van regionale variëteiten met Moraiolo, Leccino, Frantoio | Natuurlijke bemesting volgens de biologische regelgeving |
| Productiegebied | Oogstperiode |
| Fecciaine in Compignano, Montelagello (provincie Perugia, regio Umbrië). Gemiddelde hoogte: ca. 380 meter boven zeeniveau | Van 15 oktober tot 15 november |
| Aard van de bodem | Oogstsysteem |
| Voornamelijk klei, soms met grind | Handmatig geplukt |
| Gemiddelde leeftijd van de olijfbomen | Extractiemethode |
| Eeuwenoud | De olijven worden binnen 6 uur na de oogst verwerkt in de bedrijfsmolen met een continu proces (2 fasen), uitgerust met een mesmolen, vacuümkneding met verticale mixers. Katoenfiltratie bij de uitgang van de decanter |
| Aantal planten | Opslag |
| Ongeveer 2.500 | Speciale roestvrijstalen containers in een stikstofverzadigde omgeving, bij een gecontroleerde temperatuur van 18 °C |
| Planttype | Productie-installatie |
| Traditioneel | Bedrijfseigen, gelegen in Fecciaine in Compignano |
| Snoei | Jaarlijkse productie |
| Jaarlijks | 5.000 liter |
Organoleptische analyse
| Uiterlijk | Aroma (olfactorische analyse) |
|---|---|
| Helder | Aangenaam fruitig met uitgesproken tonen van vers gemaaid gras en artisjok |
| Dichtheid | Smaak (sensorische analyse) |
| Gemiddelde vloeibaarheid | Aangenaam en persistent in de mond, bitter en pittig zijn aanwezig en goed in balans, met typische tonen van vers gras en artisjok |
| Kleur | |
| Groen met gouden reflecties | |
| Fruitcategorie | |
| Middelmatig |
Chemische analyse
| Zuurgraad | Polyfenolen |
|---|---|
| 0,23 | 826 |
| Aantal peroxiden | |
| 4,7 |
Bewaring
Bewaar op een koele, droge plaats bij een temperatuur tussen 10 en 20°C. Niet blootstellen aan directe of diffuse lichtbronnen en de container na elk gebruik hermetisch afsluiten.
Voedselcombinaties
De bijzondere kracht van deze uitstekende Umbrische extra vierge olijfolie wordt gewaardeerd rauw op soepen, salades en gebraden gerechten.